Zucchiniburgare med klyftpotatis
familjeneklind
familjeneklind

Zucchiniburgare med klyftpotatis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 550 g potatis, fast sort
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 tomat, skivad
  • 4 msk aioli
  • Zucchinibiffar
  • 1 zucchini
  • 1 tsk salt
  • 400 g Kokta kikärtor, avsköljda på burk, bruttovikt
  • 1 ägg
  • 1 dl parmesan eller annan lagrad ost, grovriven
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymalen
  • olja till stekning
  • Snabb aioli
  • 4 msk majonnäs
  • 0.5 riven vitlöksklyfta
  • salt och cayennepeppar

Beskrivning

    Gör så här
    1 Skala och klyfta potatisen. Skala och skär löken i tjockaskivor. Fördela potatisen och löken på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitti ugnen tills potatisen har fin färg med knaprig yta,ca 30 min. Ta ev ut löken tidigare om den ser fin ut i färgen.

    Zucchinibiffar:
    1 Riv zucchinin grovt och lägg i en skål. Blanda med salt och låt stå ca 5 min. Mixa kikärter, ägg, ost och peppar till en grov smet. Krama vätskan ur zucchinin och rör ner i smeten. Forma till 4 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme till fin färg, 6-7 min. Vänd först då det har blivit en stekyta.

    2 Värm bröden lätt i stekpannan och fyll med zucchiniburgare,tomat, den ugnsrostade löken och aioli. Servera med klyftpotatisen.

    Snabb aioli:
    1 Blanda majonnäs med riven vitlöksklyfta och smaka av med salt och cayennepeppar.

    https://www.coop.se/recept/lotta-lundgren-zucchiniburgare-med-klyftpotatis/

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.