400 g
Kokta kikärtor, avsköljda på burk, bruttovikt
1
ägg
1 dl
parmesan eller annan lagrad ost, grovriven
0.5 tsk
svartpeppar, nymalen
olja till stekning
Snabb aioli
4 msk
majonnäs
0.5 riven
vitlöksklyfta
salt och cayennepeppar
Beskrivning
Gör så här
1 Skala och klyfta potatisen. Skala och skär löken i tjockaskivor. Fördela potatisen och löken på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitti ugnen tills potatisen har fin färg med knaprig yta,ca 30 min. Ta ev ut löken tidigare om den ser fin ut i färgen.
Zucchinibiffar:
1 Riv zucchinin grovt och lägg i en skål. Blanda med salt och låt stå ca 5 min. Mixa kikärter, ägg, ost och peppar till en grov smet. Krama vätskan ur zucchinin och rör ner i smeten. Forma till 4 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme till fin färg, 6-7 min. Vänd först då det har blivit en stekyta.
2 Värm bröden lätt i stekpannan och fyll med zucchiniburgare,tomat, den ugnsrostade löken och aioli. Servera med klyftpotatisen.
Snabb aioli:
1 Blanda majonnäs med riven vitlöksklyfta och smaka av med salt och cayennepeppar.
Servera medklyftpotatisen. Fördela potatisen och löken på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitti ugnen tills potatisen har fin färg med knaprig yta,ca 30 min. Blanda med salt och låt stå ca 5 min. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme till fin färg, 6-7 min. 2 Värm bröden lätt i stekpannan och fyll medzucchiniburgare,tomat, den ugnsrostade löken och aioli. 1 Blanda majonnäs med riven vitlöksklyfta och smaka av med salt och cayennepeppar
Krydda med salt och peppar. Kvällens middag bestod av goda biffar, sås, klyftpotatis och haricoverts. Stek dem på medelhög värme och krydda dem ev lite till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.