Kladdkaka
familjeneklind
familjeneklind

Kladdkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g Smör (Normalsaltat)
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°.

    Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.

    Rör ner socker och ägg, blanda väl.
    Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.

    Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

    Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.

    Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.