Dela halloumi i stora bitar, ca åtta stycken per ost. Rör samman ingredienserna till marinaden och blanda med halloumin så att den täcken osten runt om. Låt stå kallt i kylen i minst 10 minuter, men gärna längre om du har tid.
Skölj och dela potatisen i halvcentimetertjocka skivor. Om du har små potatis går de att rosta hela, eller halva. Lägg potatis på en klädd plåt och ringla över lite olja. Lägg över halloumi på potatisen och häll över resterande marinad. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter (på 225 grader varmluft). Ta ut plåten och lägg på tomaterna. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt rosta ytterligare ca 10-15 minuter tills tomaterna mjuknat och potatis och halloumi fått lite färg.
Toppa potatis och ost med rödlök, spenat, citron, dill och eventuellt övriga toppingar. Servera med bröd och sås.
Pensla potatisenmed oljan från plåten och salta lätt. Jag har provat med andra kryddor så som rökt paprika pulver, vitlök, chili, allt verkar fungera till detta recept
Delar med mig av en av mina egena soppa jag gillar. potatis & broccoli soppa,. Dela broccolin i små bitar och stek den i smör peppra och krydda med örter/vitlök efter smak, häll ner i kastrullen
Potatisgratäng utan grädde. 6 st stora potatisar 1 silverlök 3 kvistar rosmarin 6 dl kycklingbuljong 25 g smör salt & peppar Skiva. 6 st stora potatisar
När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
Alsace ligger granne med Tyskland. Skala potatisen, skiva ganska tunt. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Tryck till med sked eller gaffel. Lägg potatisarna på en plåt. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.