Yoghurtmarinerad halloumikebab med potatis
annabanana-1
annabanana-1

Yoghurtmarinerad halloumikebab med potatis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner, tid: 45 minuter, ugn 225 grader varmluft
  • 2 paket halloumi á 200 g
  • 1 kg potatis
  • 150 g körsbärstomater, eller andra småtomater
  • Yoghurtmarinad
  • 1 dl naturell, fet yoghurt
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 msk torkad oregano
  • 1 msk milt paprikapulver
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna eller finhackade
  • 1/2 citron, saft
  • grovmalen svartpeppar
  • Topping, sås och tillbehör
  • ajvar
  • grekisk yoghurt
  • 1 liten rödlök, i tunna skivor
  • 70 g babyspenat
  • 1 citron, i klyftor
  • 1 knippe dill eller persilja
  • ev. yoghurtbollar
  • ev. gurka, i små bitar
  • pitabröd

Beskrivning

    Dela halloumi i stora bitar, ca åtta stycken per ost. Rör samman ingredienserna till marinaden och blanda med halloumin så att den täcken osten runt om. Låt stå kallt i kylen i minst 10 minuter, men gärna längre om du har tid.
    Skölj och dela potatisen i halvcentimetertjocka skivor. Om du har små potatis går de att rosta hela, eller halva. Lägg potatis på en klädd plåt och ringla över lite olja. Lägg över halloumi på potatisen och häll över resterande marinad. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter (på 225 grader varmluft). Ta ut plåten och lägg på tomaterna. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt rosta ytterligare ca 10-15 minuter tills tomaterna mjuknat och potatis och halloumi fått lite färg.
    Toppa potatis och ost med rödlök, spenat, citron, dill och eventuellt övriga toppingar. Servera med bröd och sås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.