Laxpasta
annabanana-1
annabanana-1

Laxpasta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 gram kallrökt eller varmrökt lax
  • 1/2 purjolök
  • 1,5 dl vitt vin
  • 65 gr spenat
  • 1 dl kokbar crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1/2 tärning fiskbuljong
  • 1 dl vatten
  • 4 msk riven parmesanost eller västerbottenost
  • 350 gram pastafjärilar
  • 2 msk olivolja

Beskrivning

    Fräs purjolök i oljan på medelvärme utan att det tar färg ca 5 min.
    Tillsätt vin och spenat och låt koka in.
    Rör ner crème fraiche och grädde samt 1 dl vatten och fiskbuljongtärning.
    Sjud några minuter. Håll varm.
    Koka under tiden pastan al dente. Skölj inte av pastan i vatten när du kokt den då förlorar du stärkelsen som binder såsen med pastan.
    Tärna laxen och sätt undan någon dl till garnering - rör ner resten i såsen och koka upp.
    Smaka av såsen med salt och nymalen svartpeppar.
    Blanda såsen med pastan.
    Garnera med resten av laxen, nymalen svartpeppar samt riven ost.
    Servera gärna med vitt vin och ett gott bröd samt grönsallad till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.