Fräs purjolök i oljan på medelvärme utan att det tar färg ca 5 min.
Tillsätt vin och spenat och låt koka in.
Rör ner crème fraiche och grädde samt 1 dl vatten och fiskbuljongtärning.
Sjud några minuter. Håll varm.
Koka under tiden pastan al dente. Skölj inte av pastan i vatten när du kokt den då förlorar du stärkelsen som binder såsen med pastan.
Tärna laxen och sätt undan någon dl till garnering - rör ner resten i såsen och koka upp.
Smaka av såsen med salt och nymalen svartpeppar.
Blanda såsen med pastan.
Garnera med resten av laxen, nymalen svartpeppar samt riven ost.
Servera gärna med vitt vin och ett gott bröd samt grönsallad till.
Laxpasta med bacon och ärtor (4 port). Helgen lider mot sitt slut och denna söndag ska tillbringas i familjens sällskap utan något uppsatsskrivande i sikte
Laxpastan jag frestade med i förra inlägget, här kommer den. Till laxpastan, som vi firade lördag med, drack vi ett vitt fantastiskt gott vin från Nya Zeeland - Saint Clair Riesling
Laxpasta med spenat – en krämigare variant Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Laxpasta med spenat – en krämigare variant Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen
Laxpastan jag frestade med i förra inlägget, här kommer den. Till laxpastan, som vi firade lördag med, drack vi ett vitt fantastiskt gott vin från Nya Zeeland - Saint Clair Riesling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.