Vegotekets Veganska Kladdkaka
Andreas
Andreas

Vegotekets Veganska Kladdkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 3 röster

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 125 g margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl Oatly iMat grädde
  • 1,5 dl kakao
  • 50 g hackad mörk choklad
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • Ströbröd och margarin till formen

Beskrivning

    1.Sätt på ugnen på 175°
    2.Smörj en form (ca 20cm i diameter) med margarin och bröa den med strödbröd.
    3.Mät/väg upp alla torra ingredienser i en bunke.
    4.Hacka chokladen och blanda detta med de torra ingredienserna
    5.Smält margarinet och blanda med grädden och sirapen.
    6.Häll över vätskan i bunken med de torra ingredienserna. Rör om till en smet.
    7.Grädda mitt i ugnen på 175° i 15-18 minuter. Observera att detta endast är en riktlinje, hur pass länge den ska stå inne skiljer sig från en ugn till en annan.
    8.Låt kakan svalna och toppa med färska bär och pudra över lite florsocker.

Kommentarer

  • Arwid

     - 

    Mums, supergod. Samvetet är dessutom helt rent.

Logga in eller Registrera för att kommentera.