1.Sätt på ugnen på 175°
2.Smörj en form (ca 20cm i diameter) med margarin och bröa den med strödbröd.
3.Mät/väg upp alla torra ingredienser i en bunke.
4.Hacka chokladen och blanda detta med de torra ingredienserna
5.Smält margarinet och blanda med grädden och sirapen.
6.Häll över vätskan i bunken med de torra ingredienserna. Rör om till en smet.
7.Grädda mitt i ugnen på 175° i 15-18 minuter. Observera att detta endast är en riktlinje, hur pass länge den ska stå inne skiljer sig från en ugn till en annan.
8.Låt kakan svalna och toppa med färska bär och pudra över lite florsocker.
Det är jätteenkelt, det visar väl på hur enkelt det kan vara att byta ut vissa ko-mejeriprodukter mot veganska versioner nästan rakt av, och det använder sig dessutom av kikärtsspad – den magiska vätskan som kan ersätta ägg i en massa olika sammanhang
Det här receptet är världens bästa veganska kladdkakerecept. Som kladdkaka ska vara. Vegansk kladdkaka. Ska kladdkakan vara till ett kalas eller fika rekommenderar jag att göra den redan på förmiddagen om den ska fikas på eftermiddagen, så hinner den sätta sig något
Kommentarer
Arwid
Mums, supergod. Samvetet är dessutom helt rent.
Logga in eller Registrera för att kommentera.