Vegansk kladdkaka
catrineyngbro
catrineyngbro

Vegansk kladdkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 3,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,25 dl vatten
  • 1 dl kakao
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 2 msk agavesirap
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt + veganskt smör och ströbröd eller kokosflingor (till formen)

Beskrivning

    SÅ HÄR GÖR DU:

    1. Sätt ugnen på 175°C
    2. Smörj en form och smeta in kanterna med ströbröd (eller kokosflingor). Tycker du att ströbrödet är en ful dekoration kan du istället smörja in formen med kakao. Då blir vegan kladdkakan jämn och fin med bruna kanter.
    3. Smält det veganska smöret, och rör ner agavesirapen och vattnet.
    4. Blanda i socker, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt blandningen med margarinet, vattnet, och agavesirapen.
    5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 25 min, beroende på hur kladdig eller fast du vill att din veganska kladdkaka ska vara.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.