Vegansk kladdkaka
igne.a
igne.a

Vegansk kladdkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g mjölkfritt smör
  • 0.5 dl valfri grädde (jag körde sojagrädde denna gång)
  • 2.5 dl strösocker
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt

Beskrivning

    Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform, 22 cm, ställ åt sidan.
    Smält smöret och tag av från värmen. Rör ner grädden.
    Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet.
    Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter.
    När du tar ut kakan så kommer den att bubbla lite, låt svalna en aning innan du ställer kakan i frysen i 1 h. Tag ut och servera rumsvarm eller lite kall.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.