0.5 dl
valfri grädde (jag körde sojagrädde denna gång)
2.5 dl
strösocker
2.25 dl
vetemjöl
0.5 dl
kakao
2 tsk
vaniljsocker
1 nypa
salt
Beskrivning
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform, 22 cm, ställ åt sidan.
Smält smöret och tag av från värmen. Rör ner grädden.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter.
När du tar ut kakan så kommer den att bubbla lite, låt svalna en aning innan du ställer kakan i frysen i 1 h. Tag ut och servera rumsvarm eller lite kall.
1. Sätt på ugnen på 175°. 2. Smörj en form (ca 20cm i diameter) med margarin och bröa den med strödbröd. 3. Mät/väg upp alla torra ingredienser i en bunke
Veganskkladdkaka. Det här receptet är helt fantastiskt gott, så när ICA ville att jag skulle tipsa om lite tips och trix kring vegansk bakning på deras instagram i fredags så var det det första recept jag tänkte på
Tårta För att förbereda tårtan, smält ihop veganskt smör, kokosolja, kakao, choklad, kokossocker, vaniljessens och hett vatten i en en kastrull på låg värme
Veganskkladdkaka. Det här receptet är världens bästa veganska kladdkakerecept. Som kladdkaka ska vara. Ska kladdkakan vara till ett kalas eller fika rekommenderar jag att göra den redan på förmiddagen om den ska fikas på eftermiddagen, så hinner den sätta sig något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.