Gör såhär
1. Mosa bananen med en gaffel. Vispa sedan ihop alla ingredienser med en elvisp.
2. Stek i smör i våffeljärnet ca 3 min, ca 1 dl smet per våffla.
3. Till topping hade jag mosade hjortron, hallon, raw kakao, vispgrädde, nötkross, sukrin melis.
4. Varva mosade hjortron och/eller grädde mellan varje våffla för att göra en våffeltårta. Så gott och fint ?
Ta sedan och mosa bananen med en gaffel och lägg sedan till det till de torra ingredienserna. Det är ca 2-3 stycken våfflor och man blir riktigt mätt. • 1 Banan. 2 ägg • 1 Banan •
Våfflorna passar hur som helst till frukost, brunch och som här - till lunch. Min favoritvåffelvariant är i dagsläget nedanstånde recept på våfflor med banan i smeten
Bara jag hemma och med tanke på att det är våffeldagen idag, började jag göra våfflor enligt mitt tidigare recept, dock kände jag för att ändra lite (som jag alltid gör), så testade att blanda i kakao och banan i smeten=chokladvåfflor
Testade att göra lchf våfflor idag med mandelmjöl , och jovisst det blev gott. ) Recept 4 ägg 2 dl mandelmjöl 2 dl grädde 2 tsk bakpulver 1 msk fiberhusk Vaniljpulver Lite salt Blanda ihop allt till en smet
Stefan Sauk, Nassim Al Fakir, "Tobbe-trollkarl", Marika Lagerkrantz. Nästa gång tänkte jag testa att ha färska hallon istället för banan, tror det kan funka riktigt bra det också
Det andra är baserat på det fantastiska two-ingredient-receptet för kakor som består av endast mosad banan och havregryn (jag brukar tillsätta hemgjort jordnötssmör eller hemgjord nutella i kakorna)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.