Tonfiskcurrygryta
clao
clao

Tonfiskcurrygryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 p. basmatiris
  • 2 burkar tonfisk
  • 1 gul lök
  • 1 liten bit ingefära (ca 5 cm)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde eller mjölk
  • Vitpeppar och salt

Beskrivning

    Börja med att koka upp riset.

    Låt tonfisken rinna av.
    Hacka lök, vitlök, ingefära och fräs dem tills löken mjuknar.
    Hacka paprikan och blanda därefter i paprikan. Tillsätt sedan curryn och gurkmejan och fräs allting i några få minuter.
    Ha i crème fraiche, mjölk (eller grädde), buljong och låt koka upp. Låt därefter sjuda i låg värme i ca 10 min.
    Smaka av med kryddorna och peppra. Var försiktigt med saltet (pga tonfisken)
    Vänd i tonfisken försiktigt utan att smula sönder den.

    Servera med ris och sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.