Lägg grytbitarna i en kastrull med ½ lök och 1 morot delad på fyra och två oxbuljongtärningar, häll på vatten så det knappt täcker och låt det koka i ca 1 tim
I lördags kväll slog vi på stort och jag lagade till en liten schlagermiddag med dessert, även om inte alla i familjen följer melodifestivalen är det alltid mysigt med lite festligare mat till lördagskvällen och nu börjar jag ju kunna använda handen riktigt bra igen så de va kul att va tillbaka bland kastrullerna på riktigt
Börja med att finhacka lök, skiva 3-4 vitlöksklyftor och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i rikligt med olivolja (oljan ska täcka kastrullens botten)
Idag åt vi en god gryta till middag, Färs bourguignon. Färs bourguignon500 g älgfärs 1 st gul lök 4 st vitlöksklyfta 2 st morot2 st blekselleri, stjälkar 2 msk rapsolja 4 msk oxfond, koncentrerad, med rödvin 5 dl vatten 4 msk syltlök timjan, torkad timjankvistar, färska 1 st sidfläsk, skiva 20 st champinjoner2 msk kinesisk soja salt och peppar2 dl rödvin Skala och hacka lök, vitlök och morot