Thailändsk blomkålssoppa
Maria Aberg
Maria Aberg

Thailändsk blomkålssoppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Soppa
  • 1 st blomkålshuvud (en)
  • 300 gram morötter
  • 2 st vitlöksklyfta (or)
  • 2 msk ingefära, riven
  • 2 st salladslök (ar)
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 6 dl vatten
  • 2 tärning(ar) grönsaksbuljong
  • 1 burk(ar) kokosmjölk
  • 2 msk currypasta
  • 2 tsk honung
  • 1 st limefrukt (er)
  • Topping
  • 4 st blomkål, stekta buketter
  • 4 msk salladslök(ar), strimlad
  • 0,5 kruka(or) färsk koriander
  • 0,5 st chilipeppar, strimlad
  • 1 dl jordnötter
  • 1 msk olivolja

Beskrivning

    Tillagning

    Soppa

    1. Skölj blomkålen och dela i mindre buketter. Lägg 4 buketter åt sidan till toppingen.
    2. Skala och skär morötter, vitlök och ingefära i mindre bitar. Skölj och skiva salladslöken.
    3. Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner alla grönsaker och låt steka någon minut. Strö på lite salt och peppar.
    4. Tillsätt vatten och buljong. Häll i kokosmjölk och tillsätt curry pasta, honung och pressad limesaft. Låt koka i ca 10 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.