1 förpackning
färskost smaksatt med paprika eller grillad paprika eller taco
3 - dl
riven ost som topping
1 påse
tacochips (för å strö över )
Pajdej
100 g
smör
3,5 - 4 dl
vetemjöl
3 msk
vatten eller mjölk
1 tsk
salt
Beskrivning
Först steker jag färsen ihop med paprika och röd lök och häller sen i tacokrydda. Pajdegen gjorde jag innan jag stekte färsen och la ut den i formen. Pajdegen ska täcka hela bottnen och helst upp till kanterna på formen. Sen brukar jag hälla i färskost med taco eller paprika smak i färsen i grytan och röra runt.
Sen häller jag i röran i formen och häller på creme fraice, ca 2 dl. Sen rör jag runt det i formen. Sen häller jag på riven ost, rätt mycket ost. Sen slänger jag in det i ugnen i ca 180 grader i 20 minuter ungefär.
När den varit inne i 20 minuter så tar jag ut den och lägger på tacochips och sätter in i ugnen i ca 5-10 minuter så tacochipsen får lite extra färg. Sen tar jag ut den och låter den svalna och serverar ihop med sallad och nån god dressing.
Servera med sallad och dressing. Creme fraice är riktigt gott att ha till som dressing med.
Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med ugnsstekt klyftpotatis, sallad, tomat, gurka och majschips
Vi käkade biffarna med ugnsstekt potatis och en kall sås (se recept nedan). Jag kan även tänka mig att det kan vara gott att servera biffarna med ris eller någon annan form av gryn samt en mustig tomatsås
Fräs purjolök, broccoli och potatis i en kastrull med olja. Smaka av med salt och peppar. Späd med vatten och buljongtärning och koka i 15 minuter tills grönsakerna är mjuka
Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Ibland vill jag skriva barnmat, men det heter väl barnvänlig mat med snälla smaker. Här är i alla fall ett snabbt och enkelt pastarecept med tonfisk som jag testat
Smält smöret och blanda med brödet. Tryck ut brödsmulorna i botten på en pajform med löstagbar botten. Finhacka matjessillen och blanda med lök, crème fraiche, gräddfil, gräslök och dill
När den, i mina ögon, helt onödiga fotosessionen väl var avklarad, så fick den grandiosa potatisen göra sällskap med sina betydligt spädare kompisar i denna krämiga gratäng
Koka blomkålen och potatisen i lite vatten tillsammans med lök, tomater, chilipeppar, gurkmeja, paprikapulver, asafetida och salt tills grönsakerna är nästan färdiga
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja. Skala och riv moroten och lägg ner i grytan tillsammans med linser, krossade tomater, buljongtärning och vatten
Häll i köttfärsen och toppa med hackad paprika/tomater och riven ost. Till middag i dag blev det en smarrig tacogratäng som är lätt att göra och man blir väldigt mätt på den
Vispa creme fraichen med philadelfiaosten. Servera med grönsaker och tacobröd 1 burk creme fraiche. Stek köttfärsen, krydda enligt anvisningarna på tacokrydd påsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.