1 klyfta
pressad vitlök så man får lite vitlök på smaken men inte för mycket!!
En bit kassler (storlek beroende på portioner)
Jasminris / vanligt ris ca 4 portioner(beroende på portioner)
Svart peppar, vit peppar och salt
Beskrivning
Detta är kassler gratäng jag gjorde häromdagen med lite sallad och feta ost till. SUPERGOTT
Hade i kassler som jag tärnat i bitar, storlek på kasslern är beroende på hur stor form du ska ha. Sen kokade jag jasmin ris, ca 4 portioner.
Hällde upp creme fraicenooch grädden i en skål och blandade ihop det med riven ost. Krydda med salt och svartpeppar och man kan ta även ta lite vit peppar med.
Sen häller du över grädden och de i formen där du har lagt i riset och kasslern och blandat runt. Sen när du rört runt allt så häller du över lite mer riven ost på toppen. Sen in i ugnen i ca 190-200 grader i ca 20-30 min.
Det här är en fantastisk spenatpaj medextraost. På med riven ost. Med lite inspiration från de färdiga micro-pajernas innehållsförteckning valde vi några ingredienser och skyndade oss hem för att sätta igång
Smörj en form med matfett och strö över oregano. Strö över osten och oregano. Blanda grädden med all crème fraiche och chilisås och häll blandningen över kasslern
Alldeles strax ska vi iväg på adventsfrukost på Loves fritids. Servera med en god sallad. Sen väntar en dag fylld med nationella muntliga prov i årskurs 6. 2 dl riven ost. På med den rivna osten över gratängen och grädda i ugn 250C i ca 20-25 minuter. 1 vitlöksklyfta 2 dl riven ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.