Svamprisotto
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Svamprisotto

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g färsk svamp
  • 1 liter vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl carnaroliris eller avorioris
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl riven västerbottensost
  • tryffelolja
  • (grön pesto med tryffelsmak)
  • Till servering
  • 50 g kantareller
  • Sparris
  • Färsk timjan

Beskrivning

    1. Ansa och skär svampen i tjocka skivor. Koka upp vattnet och tillsätt fond.

    2. Stek svamp och lök i olja tills löken är mjuk och all vätska är borta. Tillsätt riset och fräs med under omrörning några minuter. Häll i vinet och låt det koka in. Häll i buljong lite i taget allteftersom vätskan kokar in. Under tiden stek svamp och sparris i olja. Rör om i risotton då och då tills riset har önskad konsistens.

    3. Vänd ner osten i risotton och smaka av med tryffelolja, (pesto), salt och peppar. Toppa med stekt svamp och timjan och servera ihop med sparrisen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.