Spenat och ricottabollar
kmartensson
kmartensson

Spenat och ricottabollar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g fryst hackad spenat
  • 250 g ricottaost
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm riven muskot
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 250 g valfri pasta
  • 1 förp tomatsås gärna med basilika
  • Rapsolja

Beskrivning

    Tina spenaten och krama ur vätskan noga. Blanda
 med ricotta, ägg, vetemjöl, muskot, parmesan, salt och peppar. Forma till ca 25 st bollar (för 4 port) med oljade händer. Stek bollarna i olja tills de får fin färg runtom.
    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Värm tomatsåsen.
    Till servering: Servera ricotta- och spenatbollarna med pastan och tomatsåsen. Toppa med basilika och parmesan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.