Mat

Mat

  • 45 Recept
Spenat- och fetaostpaj

Spenat- och fetaostpaj

Pajdeg. 1100 g smör. 12 ½ dl vetemjöl. 12 msk kallt vatten. 1Fyllning. 11 klyfta vitlök. 11 gul lök. 1450 g fryst spenat
Grekiska färsbiffar

Grekiska färsbiffar

1 msk matfett (fast eller flytande) till stekning. 400 g nötfärs 1 klyfta vitlök 0,5 dl persilja, finhackad 0,5 citron, skalet, rivet 1 msk färsk mynta, hackad 1 tsk salt vitpeppar 1 msk matfett (fast eller flytande) till stekning
Köttfärsbullar i tomatsås

Köttfärsbullar i tomatsås

Cook Time. 90 Min. Kinesisk krispig fläsksida. Servings. 4. 10 Min. Äggsås med dill till torsk. 40 Min. Kyckling San Fransisco v2
Halloumi Stroganoff med linser och bönor

Halloumi Stroganoff med linser och bönor

4 2 morötter i stavar (2 morötter motsvarar ca 150 g) 1 hackad gul lök 1 msk olja till stekning 2 msk tomatpuré 1 dl torra röda linser 300 g krossade tomater 1 msk konc grönsaksfond 1 tsk honung 2 1/2 dl havre- eller sojagrädde (alt vanlig grädde) 1 tsk torkad timjan 200 g små vita bönor 200 g halloumiost i stavar 1 krm salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kycklingköttbullar med krämig pasta

Kycklingköttbullar med krämig pasta

Tillsätt tomatpuré och crème fraiche, rör ihop till en sås och låt koka ihop. 3 msk tomatpuré. 1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar
Kyckling med julmustsås

Kyckling med julmustsås

Parmainlindad kyckling och fräscha rotsaker. Innan den har körts in i ugnen. Häromdagen satt jag och slösurfade samtidigt som jag hade tvn på i bakgrunden
Vita Kroppkakor

Vita Kroppkakor

Bilden nedan la jag ut på kryddburkens facebook under rubriken ”Gissa maträtten”. Ca 1,5 kilo kokt pota tis (föredrar asterix) 5 dl vetemjöl 3 ägg 500 gram rimmat sidfläsk 2 gula lökar 15 kryddpepparkorn (grovmalen) 1 tsk salt GÖR SÅHÄR. 500 gram rimmat sidfläsk
Sloppy Joe

Sloppy Joe

Servera med sallad, dressing, röran, ost, tomat och ketchup. Denna läckenhet har jag länge tänkt testa när jag sett på olika matbloggar
Magnus Kebabsås

Magnus Kebabsås

1½ dl turkisk yoghurt. 12 msk majonäs. 11½ msk italienska torkade örter(oregano tex)