Sparris, vit
intonator
intonator

Sparris, vit

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • För 4 person(er)
  • Ingredienser
  • 1 kgvit sparris färsk
  • 1 lvatten
  • 2 tsksalt
  • 2 tskströsocker
  • 1 msksmör
  • 1 mskcitronsaft pressad

Beskrivning

    Koka vit sparris grundrecept — gör så här:

    Skala sparrisen med potatisskalare uppifrån under knoppen och längs med.

    Skär bort ca 2 cm längst ner en timme före tillagning och ställ i vatten.

    Spara skalen och koka dem med vatten, salt, socker, smör och citronsaft 10 min till en sparrisbuljong.

    Sila ifrån skalen och sjud sparrisen 10–15 min i buljongen. Den ska fortfarande vara lite knaprig. Spara kokspadet till en soppa.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.