Gjorde lammfärsbiffar med ugnsrostade sötpotatisar, grillade små kycklingben från Bjärekyckling och så kokade jag vitsparris som jag serverade med en hollandaisesås
Lyft upp sparrisen och lägg den på ett fat med en bit hushållspapper. Koka upp lättsaltat vatten och koka sparrisen ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig och fin
Den mjölkvitasparrisen är en riktig vårprimör. nedre delen av den gröna sparrisen kan vara lite träig, bryt därför av några centimenter av foten, där den knäcks naturligt, och hyvla bort det första lagret (förutom knoppen) då det kan vara lite beskt
Sparris, både grön och vit är i säsong. Lägg upp sparrismed laxskivor och hollandaisesås. Bryt av det nedersta på sparrisen och koka lätt i saltat vatten
Vitsparris smakar ungefär som grön sparris, men ändå inte. Skala sparrisenmed en potatisskalare. Ta kastrullen från spisen och låt sparrisen svalna i lagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.