Smuliga jordgubbsrutor
Helena Toftling
Helena Toftling

Smuliga jordgubbsrutor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • Fyllning
  • 500 g jordgubbar
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 tsk maizenastärkelse

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 180 grder. Vispa upp ägget fluffigt i en skål.

    2. Blanda alla torra ingredienser och nyp ihop den till en smulig deg med smöret. Tillsätt ägget och blanda försiktigt så att degen fortfarande är smulig.

    3. Lägg ut hälften av smulorna i en form, ca 20x20 cm.

    4. Fyllningen: Skär jordgubbarna i småbitar. strö över sockret och maizenan och blanda. Lägg jordgubbarna på smulbottnen. Smula över resten av smuldegen.

    5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Servera gärna med vaniljsås, glass eller grädde.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.