Blanda med smält smör. Smaka av med peppar. Garnera med hela räkor, lök, gräslök, dill och citron. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper, 24 cm i diameter. 250 g räkor med skal
Skär upp i bitar med en vass kniv efter önskad storlek. Chokladkaka. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en fyrkantig form 20*20 på kanterna och lägg bakplåtspapper i botten
Finfördela smöret i mjölet, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 24 cm i diameter och ställ kallt i 30 minuter
Torka dem och stick små hål i skalet med en provnål. Smaka av med salt och peppar. Garnera med dill. Eller lägg potatisarna på en tallrik i mikron, täck med mikrolock och tillaga dem i ca 10 minuter på full effekt, beroende på hur stora potatisarna är
Gör likadant med havre och koksfyllningen. Eller använd engångshandskar och tryck ut med händerna. Börja med att vika in långsidan ordentligt så att du får med snurren
Rör ihop och knåda till en deg eller smulig massa. Häll över daimkrossen och täck med smuldeg. 14 daim. 1Hacka daimen. 1Servera gärna med vaniljsås, vispad grädde eller glass
Rör ihop smör, havregryn, bakpulver, strösocker, sirap och mjöl till en smulig deg i en bunke. Själv är jag ingen stor tårtmänniska, men kanske denna smarriga äppelpaj från förra helgen får återvända på söndagens födelsedagsfika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.