Rosta två skivor LCHF-bröd, gärna vårt julbröd med vörtsmak, men det går bra med vilket lågkolhydratbröd som helst. Bred på tjockt med smör. Lägg på en rejäl klick röd coleslaw. Placera med ett par skivor skinka ovanpå och toppa med lite senap.
Julbrödet bakar du så här: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ägg, crème fraiche och färskost i en annan större skål.
Tillsätt den torra blandningen och blanda väl. För ett mörkare bröd kan du använda en matsked glutenfri soja i stället för salt.
Häll i en välsmord eller bakplåtspappersklädd form. Grädda cirka 60 minuter, en bit ner i ugnen.
Känn med en sticka att brödet är klart. Ta ut och lyft limpan ur formen och avlägsna pappret ganska omgående. Ställ limpan att svalna på ett galler. Om brödet kallnar i sin form blir det fuktigt.
Så här gör du coleslaw på rödkål:
Strimla kålen fint, gärna med mandolin eller med knivskivan i matberedaren. Blanda med övriga ingredienser och låt dra 10-15 minuter innan servering.
Tips!
Notera att denna coleslaw räcker till ett par portioner till. Du kan även servera smörgåsen med lite ljummen orientalisk rödkålssallad om du föredrar det. Brödet är godast nybakat eller rostat. Skiva upp den delen av brödet du inte äter samma dag och förvara i kylen 2–3 dagar eller ännu hellre i frysen. Håller i upp till en månad.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. En riktigt nice coleslaw. Låt stå kallt fram till servering, då toppar du skålen med svarta och vita sesamfrön
Jag fortsätter med mitt frukosttema, och idag har jag landat på ett av mina absoluta favoritrecept. Jag använder oftast vanlig vitkål när jag gör coleslaw, men den blir ännu gladare (och snyggare dessutom) när jag använder rödkål
Eftersom det blev över lite god surdegsbaguett från morgonen, fick den tillsammans med örtig coleslaw och picklad rödlök och köttet bli kvällens middag
Är två burkar, den ena medröd curry pasta och den andra med grön curry pasta. När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsätt currypastan och låt den fräsa med i nån minut
Gjorde en sallad till med, roccolasallad, paprika, tomater, gurka och fetaost. Igår använde jag mig av kycklingben, till den röda currykycklingen i kokosmjölk
Jag har bara en rödvinbärsbuske och den är ännu rätt så liten men jag fick iallafall ihop 1 liter när jag plockade häromdagen så det fick bli lite gelé av det. Ingredienser1 liter röda vinbär1 dl vattenca 8-9 dl socker per avrunnen liter saftKoka bär och vatten i ca 10 min, pressa bären mot kanten för att få ut så mycket saft som möjligt. 1 liter röda vinbär
En enkel kaka medröda vinbär. Vispa ihop lite lätt med en vanlig visp. Röd vinbärskaka. Mera röda vinbär. som går att baka i långpanna eller mindre ugnsform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.