Skinklåda med brysselkål och tomat.
jigglybear
jigglybear

Skinklåda med brysselkål och tomat.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 600 från brysselkål
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1.5 ask cocktailtomater
  • 3 dl rökt skinka, skuren i bitar
  • 2.5 dl grädde
  • oregano
  • 1.5 dl riven smakrik ost
  • Salt
  • peppar

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Ända och koka brysselkålen knappt mjuk i lättsaltat vatten.

    3. Hacka lök och vitlök och stek i smör tills de mjuknat och fått lite färg.

    4. Tillsätt skinka, tomater, grädde, brysselkål och krydda med oregano, salt och peppar.

    5. Låt koka upp och häll sedan allt i en ugnsfast form och strö över riven ost. Gratinera i 10 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.