Semmelkladdkaka i långpanna
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Semmelkladdkaka i långpanna

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 bitar
  • 375 g smör
  • 3 tsk hela kardemummakärnor
  • 7 dl mandelmjöl (7 dl motsvarar ca 300 g)
  • 7 1/2 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 9 ägg
  • Till garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C.

    Smält smöret och låt det svalna. Mortla kardemumman.

    Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.

    Rör ner äggen. Tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.

    Häll smeten i en bakpappersklädd eller smord och mjölad långpanna, ca 40 x 30 cm.

    Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna. Ställ gärna i kylen en stund så blir den fastare.
    Öppna timer: 20 minuter

    Till garnering: Vispa grädden och fyll i en spritspåse med stjärntyll och spritsa på kakan. Pudra med florsocker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.