Helloo. Här kommer jag med en underbar god cheesecake, kall och saltig men ändå söt i smaken. Min favoritkaka är en god färsk Snickerskaka, men hur gott vore det inte att göra den kakan som en cheesecake istället
Pistagebullar med vaniljfyllning. 21 januari 2016 @ 20. 08. Blev sugen på att prova nyinköpt pistageessens från Essensfabriken, hade bla ingen vanlig jäst hemma så jag tog vad som fanns
I veckan bakade jag min första cheesecake i ugn. Jag har förut provat fryst cheesecake och cheesecake med gelatiblad, men den här gjorde jag istället på fler ägg och den är min favorit hittills
Jag bakade den här fantastiskt goda Semmelkladdkakan. Semmelkladdkaka150 g smält smör2 1/2 dl mjöl2 3/4 dl socker1/2 msk vaniljsocker200 gram mandelmassa1/2 tsk salt1/2 msk nystött kardemumma3 äggBlanda de torra ingredienserna
Dagens semmelrecept måste jag helt klart få utnämna till min favorit hittills - semmelkladdkaka. Det är fortfarande många dagar kvar till fettisdagen men jag har redan hunnit baka en hel del semlor
Igår blev jag äntligen av med gipset. Ååååh, såååå skönt. Maj gadd. Att kunna använda båda händerna, att kunna tvätta händerna och att kunna duscha som en normal människa, det ni
Men i år har jag testat något nytt och det är semmelkladdkaka. SemmelkladdkakaCa 8 bitar150 g smör100 g mandelmassa (jag tog lite mer)2 tsk kardemummakärnor2½ dl strösocker3 ägg2½ dl vetemjöl2 tsk vaniljsocker1 krm saltTopping
- Smält smöret. - Riv mandelmassan. - Mortla kardemummam. - Blanda alla ingredienser i en bunke. - Sätt fast ett bakplåtspapper i bott på en springform och smöra kanterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.