Sataytofu
mimmimi
mimmimi

Sataytofu

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g fast, naturell tofu
  • 250 g breda risnudlar
  • 1 litet broccolihuvud (250 g)
  • 1 röd paprika
  • 150 g sockerärtor
  • 1 bunt salladslök (5-6 stänger)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 lime
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,6 tsk gurkmeja
  • 1 krm salt
  • 2 dl jordnötter
  • 0,5 dl jordnötssmör (gärna crunchy)
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 3 msk japansk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • Rapsolja att steka/woka i

Beskrivning

    OBS - inte mer än 1 msk soja på tofun (jättestarkt). Suger åt sig snabbt, lägg på platt tallrik och häll över alla? Ej marinera i påse.

    Ca 20% av salladslöken kan sparas efter strimling och användas som rå garnering på toppen av tallriken.


    Pressa ut juicen från en lime och blanda:
    Limejuice (ca 2 msk)
    0,5 dl jordnötssmör
    0,5 dl hett vatten
    0,5 dl sweet chilisås
    2 msk japansk sojasås
    1 msk sesamolja

    Tärna tofun och häll över 1 msk sojasås.
    Blanda i djup tallrik:
    1 dl majsmjöl
    0,6 tsk gurkmeja
    1 krm salt
    Rulla tofutärningarna i ovanstående.

    Skölj, ansa, skär och blanda:
    Broccoli: buketter
    Paprika: tärningar
    Sockerärtor: på snedden
    Salladslöken: i strimlor

    Separat:
    Vitlök: hacka fint eller pressa
    Jordnötter: hacka, lägg i egen skål och ställ ut på bordet
    Skär en lime i fyra klyftor och ställ ut på bordet

    Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Låt därefter stå i kallt vatten i kastrullen.

    Hetta upp olja i wok- eller stekpanna. Häll i grönsakerna och mer olja om det behövs. Ha riktigt hett så att grönsakerna wokas, inte kokas.
    Tillsätt vitlöken mot slutet så att den inte hinner brännas vid.

    Vänd ner dom avrunna nudlarna tillsammans med woksåsen.

    Stek tofun frasig i stekpanna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.