OBS - inte mer än 1 msk soja på tofun (jättestarkt). Suger åt sig snabbt, lägg på platt tallrik och häll över alla? Ej marinera i påse.
Ca 20% av salladslöken kan sparas efter strimling och användas som rå garnering på toppen av tallriken.
Pressa ut juicen från en lime och blanda:
Limejuice (ca 2 msk)
0,5 dl jordnötssmör
0,5 dl hett vatten
0,5 dl sweet chilisås
2 msk japansk sojasås
1 msk sesamolja
Tärna tofun och häll över 1 msk sojasås.
Blanda i djup tallrik:
1 dl majsmjöl
0,6 tsk gurkmeja
1 krm salt
Rulla tofutärningarna i ovanstående.
Skölj, ansa, skär och blanda:
Broccoli: buketter
Paprika: tärningar
Sockerärtor: på snedden
Salladslöken: i strimlor
Separat:
Vitlök: hacka fint eller pressa
Jordnötter: hacka, lägg i egen skål och ställ ut på bordet
Skär en lime i fyra klyftor och ställ ut på bordet
Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Låt därefter stå i kallt vatten i kastrullen.
Hetta upp olja i wok- eller stekpanna. Häll i grönsakerna och mer olja om det behövs. Ha riktigt hett så att grönsakerna wokas, inte kokas.
Tillsätt vitlöken mot slutet så att den inte hinner brännas vid.
Vänd ner dom avrunna nudlarna tillsammans med woksåsen.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.