Här ska det bakas, knådas och rullas inför julen. Världsmästaren i bakning, Håkan Johansson på Bageri Brillo, delar med sig av omåttligt goda recept på pepparkakor, saffransbullar och saffransskorpor.
Blanda alla ingredienseri en köksmaskin ca 2 minuter långsamt. Öka hastigheten och knåda degen ca 5-6 minuter. Lägg degen i en skål och täck med plast och låt jäsa ca 30 minuter. Dela upp degen i 60 grams bitar och rulla ut lussekatter. Lägg på plåt och låt jäsa ca 1 ½ timmetill 2 timmar. Sätt ini ugn på 220 grader och baka i ca 6-7 minuter. Håkan Johansson, världsmästare ibakning och "World baker of the year 2015"
Blanda alla ingrediensertill en deg. Dela degen i tre bitar. Rulla ut degen till plåtens längd. Baka på 200 grader i ca 20 minuter. Skär ca 1 cm skivor och lägg upp på plåt och torka i 160 grader ca 20 minuter. 15 g Vaniljsocker