luciachokladglögg
Julbak i världsklass

Julbak i världsklass

Här ska det bakas, knådas och rullas inför julen. Världsmästaren i bakning, Håkan Johansson på Bageri Brillo, delar med sig av omåttligt goda recept på pepparkakor, saffransbullar och saffransskorpor.
Håkans smakrika pepparkakor

Håkans smakrika pepparkakor

Blanda alla ingrediensertill en deg. Degen ska bara gå ihop. Ta ut degen ur kylen införbakning så att den blir rumstempererad
Håkans Saffransdeg

Håkans Saffransdeg

Blanda alla ingredienseri en köksmaskin ca 2 minuter långsamt. Öka hastigheten och knåda degen ca 5-6 minuter. Lägg degen i en skål och täck med plast och låt jäsa ca 30 minuter. Dela upp degen i 60 grams bitar och rulla ut lussekatter. Lägg på plåt och låt jäsa ca 1 ½ timmetill 2 timmar. Sätt ini ugn på 220 grader och baka i ca 6-7 minuter. Håkan Johansson, världsmästare ibakning och "World baker of the year 2015"
Saffransskorpor

Saffransskorpor

Blanda alla ingrediensertill en deg. Dela degen i tre bitar. Rulla ut degen till plåtens längd. Baka på 200 grader i ca 20 minuter. Skär ca 1 cm skivor och lägg upp på plåt och torka i 160 grader ca 20 minuter. 15 g Vaniljsocker