Lena Söderströms Luciatryfflar
luciachokladglögg
luciachokladglögg

Lena Söderströms Luciatryfflar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 1 röster

Ingredienser

  • Mörk
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk smör
  • 1 dl Lucia Choklad (71 kr, 76504, beställningssortimentet)
  • 450 g mörk choklad
  • Till garnering: 1/2 dl kakaopulver
  •  
  • Ljus
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl Lucia Choklad (71 kr, 76504, beställningssortimentet)
  • 450 g ljus choklad, hackad
  • Till garnering: 1/2 dl kakaopulver

Beskrivning

    Hissnande goda chokladtryfflar skapade av en av Sveriges skickligaste matkreatörer. Välj själv om du vill göra dem ljusa eller mörka.

    Mörk:
    1. Sjud upp crème fraiche och smör under omrörning i en liten ”släppalättpanna” med hög kant (ca 22 cm i diameter).

    2. Rör i Lucia Choklad under omrörning och låt sjuda upp.

    3. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills den smälter.

    4. Häll chokladmassan i en liten plastlåda.

    5. Täck formen med plast och låt kallna i rumstemperatur.

    6. Låt sedan massan stelna i kylskåp 1-2 timmar eller tills den går att forma till tryfflar.

    7. Ta ut kulor med kuljärn eller tesked och forma dem till tryfflar.

    8. Sikta kakaopulvret över tryfflarna och rulla dem så att de blir täckta runtom. Förvara svalt.

    Ljus:
    1. Mät upp grädde och Lucia Choklad i en liten släpplättpanna med hög kant (ca 22 cm i diameter).

    2. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills den smälter.

    3. Häll chokladmassan i en liten plastlåda.

    4. Täck formen med plastfilm och låt chokladmassan kallna i rumstemperatur.

    5. Låt sedan massan stelna i kylskåp 3-4 timmar eller tills den går att forma till tryfflar.

    6. Ta ut kulor med kuljärn eller tesked och forma dem till tryfflar.

    7. Sikta kakaopulvret över tryfflarna och rulla dem så att de blir täckta runtom.

    8. Förvara svalt.

    Av: Matskribent Lena Söderström

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.