En enkel grundsmet som kan varieras till tusen. ) Detta blir ca 12 normalstora muffins. Ingredienser. 100 g margarin3/4 dl mjölk1½ dl rörsocker2 ägg1 tsk bakpulver1½ msk potatismjöl1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj2½ dl vetemjölnutellakräm till fyllningGör såhär
Dela lårfiléerna på mitten och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Pensla med soja blandad med riven ingefära, riven vitlök och 1 msk smör&rapsolja
Sätt ugnen på 225 grader och lägg ett smörat bakplåtspapper i en långpanna. Rör ihop ägg och strösocker, rör ner mjölet växelvis med smöret, rör tills smeten blir jämn
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt degen vila i kylen en stund. Skär kycklingköttet i mindre bitar, lägg i stekpanna, tillsätt champinjonerna
Receptet har jag fått av Lena, en vän till familjen som är helt fantastisk i köket, och som även ligger bakom det godaste receptet jag vet på pastasallad
Smula jästen i degbunken. Smält margarinet, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, häll mjölk blandningen över jästen och rör om tills jästen har löst sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.