Saffranskaka I Långpanna Med Glasyr
Malin Morin
Malin Morin

Saffranskaka I Långpanna Med Glasyr

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kakan
  • 5 st Ägg
  • 7.5 dl Strösocker
  • 200 g Smör
  • 1 G Saffra (Två Påsar)
  • 6 dl Mjölk
  • 6.5 tsk Bakpulver
  • 14 dl Vetemjöl (går att byta rakt av till glutenfri mjölmix)
  • Ev Pärlsocker
  •  
  • Glasyren
  • 200 g Smör
  • 8 dl Florsocker
  • 2 st Äggulor

Beskrivning

    Kakan:

    Vispa ägg och socker pösigt.
    Smält smöret och blanda i mjölken och saffran.
    Blanda vetemjöl och bakpulver.
    Häll i plåten och ska man göra utan glasyr så gäll över pärlsocker innan den ska i ugnen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.