Pizzabullar
Helena Toftling
Helena Toftling

Pizzabullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g jäst
  • 6 dl fingervarmt vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 18-20 dl vetemjöl
  • Tomatsås
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 msk torkad oregano
  • Fyllning
  • 400 g strimlad rökt skinka
  • 500 g riven ost
  • färska champinjoner
  • salami

Beskrivning

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget.

    2. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

    3. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 1 cm tjock.

    4. Tomatsås. Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.

    5. Strö ut valfri fyllning på degplattorna. Rulla ihop från långsidan.

    6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ca 20-30 minuter.

    7. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna under bakduk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.