Pernillas saffransmandelkakor
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Pernillas saffransmandelkakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa (av god kvallitet)
  • 50 g sötmandel, finhackad och rostad
  • 0,5 g saffran
  • 1 ägg
  • 50 g russin
  • florsocker
  • ev choklad, att doppa kakorna i

Beskrivning

    Blanda mandelmassan, de hackade mandlarna och saffranet till en gul smet.

    Tillsätt ägg och russin.

    Blanda försiktigt så att det inte kommer in för mycket luft i smeten. Gör det helst förhand, kakorna ska vara kompakta och behålla strukturen av mandelmassan.

    Forma till 20-30 bollar, rulla dem sedan i florsocker ställ på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollen med fingrar doppade i florsocker så att den ser ut som en liten topp.

    Grädda kakorna i 175 grader i ca 10-15 minuter. De ska få lite färg men inte bli genomgräddade.

    Låt svalna. Förvara kakorna i en luft tät burk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.