Pepparkaksbullar i långpanna
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Pepparkaksbullar i långpanna

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • https://louisechf.com/2020/11/19/pepparkaksbullar-i-langpanna/
  • Fluffiga pepparkaksbullar i långpanna,
  •  
  • Bulldeg
  • ?100 gram smör
  • ?5 dl mjölk
  • ?50 gram jäst
  • ?1/2 tsk salt
  • ?1,5 dl strösocker
  • ?2 tsk nymald kardemumma
  • ?ca 12 dl vetemjöl special
  •  
  • Topping
  • ?1 uppvispat ägg
  • ?Pärlsocker
  •  
  • Fyllning
  • ?200 gram naturell philadelphiaost
  • ?100 gram rivet smör
  • ?3 msk pepparkakskrydda
  • ?1,5 dl strösocker

Beskrivning

    Börja med fyllningen.
    Vispa ihop rivet smör med philadelphiaost, pepparkakskrydda och strösocker så den blir riktigt riktigt fluffig och ställ undan.

    Smält smör i en kastrull, häll i mjölk och låt bli 37 grader. Smula jästen i bakskålen och häll över smör- och mjölkblandningen tills jästen löst upp sig. Tillsätt salt, socker, och nymald kardemumma. Tillsätt en större mängd mjöl, men inte allt och kör i maskinen i ca 10 minuter, tillsätt resten av mjölet allt eftersom, var försiktig och tillsätt mjölet lite i taget, det gör inget om degen är kladdig.

    Om du knådar för hand så gör det också i minst 10 minuter.

    Låt jäsa under kärlhandduk/kökshandduk i 30 minuter.

    Kavla ut hela degen på ett bakbord, tillsätt liiite mjöl om degen är för kladdig. bred på fyllningen i ett rätt tjockt lager. Vik ihop degen och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut degen så den fyller plåten.

    Kan bli lite kladdigt av fyllningen men det gör inget, blir sååå gott med mycket fyllning och rinner det ut så bre det ovanpå ?

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.