Noblessemarängtårta i långpanna
Helena Toftling
Helena Toftling

Noblessemarängtårta i långpanna

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Marängbotten
  • 6 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • Ovanpå botten
  • 200 g mörk choklad
  • Fyllning
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad, finhackad
  • 2 dl valfria bär
  • Fyllning och garnering
  • 20 st chokladplattor, noblesse

Beskrivning

    1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.

    2. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 30 x 38 cm. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 110 min. Låt den kallna på plåten.

    3. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Pensla marängbottnen med chokladen. Ställ den i kylen tills chokladen stelnat.

    4. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Hacka den vita chokladen fint och blanda ner den i grädden.

    5. Bred ut ett tunt lager vispgrädde. Strö ut valfria bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubbsbitar ovanpå grädden. Täck bären med ett tjockt lager grädde.

    6. Stick ner chokladplattorna i grädden.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.