Minibiskvier med apelsin och saffran
Felicia Hassan
Felicia Hassan

Minibiskvier med apelsin och saffran

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 1 msk råsocker
  •  
  • Fyllning
  • 0,5 dl apelsinsaft + skal av en apelsin
  • 1 paket saffran (0,5 g)
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl florsocker
  •  
  • Topping
  • Mörk choklad
  • Ev. rivet apelsinskal

Beskrivning

    Botten:

    1. Sätt ugnen på 150 grader.

    2. Riv mandelmassan grovt, vispa ihop alla ingredienser till botten till en jämn smet.

    3.Spritsa (eller klicka) ut små kakor på plåt med bakplåtspapper.

    4.Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.

    Fyllning:

    1. Blanda ihop apelsinsaft, skal och saffran. Låt stå i 30 minuter.

    2. Vispa ihop smör och florsocker till ett vitt fluff.

    3. När saffran och apelsin har stått 30 minuter så vispa ihop det med smörsmeten.

    4. Spritsa eller bred på smörkrämen på svalnade bottnar.

    5. Låt stelna i kylskåp minst 40 minuter eller frys 15 minuter.

    Topping:

    1. Smält mörk choklad.

    2. Doppa biskvierna genom att trä de på en knivspets.

    3. Strö eventuellt över rivet apelsinskal.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.