Fräs lök, vitlök, kål, stjärnanis, kanelstången och saffran i smör och olja på medelvärme 5-10 minuter så att kålen börjar mjukna (färsk kål mjuknar fortare än vinterkål).
Tillsätt linser, tomater, fond, vatten, apelsinsaft och sambal (börja med lite så kan du tillsätta mer senare om du tycker det behövs), låt det koka upp och sedan småputtra 20-30 minuter så att linserna kokar sönder.
Ta upp stjärnanisen och kanelstången och mixa sedan soppan om du vill att den ska vara slät.
Smaka av med salt och tillsätt eventuellt med sambal och apelsin.
se (se här), ingår det ett kuvert saffran, men den bytte jag ut mot gurkmeja i mitt recept. Den här linssoppan, med vitkål ochapelsin, är ytterligare en av alla de maträtter som visade sig bli mycket godare än vad jag trodde att den skulle bli när jag läste receptet (jag måste nog vara en ganska kräsen receptläsare eftersom det fenomenet inträffar så ofta
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag medsaffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Idag gjorde jag cantucci medsaffranochapelsin. Kakorna härstammar från Prato i Toscana och där, precis som på många andra platser i Italien, är cantucci ett populärt avslut på en måltid, och serveras ofta tillsammans med vin santo - ett sött dessertvin
Granola medsaffranochapelsin är något som jag verkligen rekommenderar att testa. Ibland är det roligt med variation och efter att ha spenderat större delen av höstlovet i Marrakech, Marocko, där mycket saffran används i mat, så kände jag för att testa granola medsaffran
0,5 g saffran [1 förp]. 1 apelsin, rivet skal och lite saft. 50 g smör 0,5 g saffran [1 förp] 110 g ägg [2 st] 85 g strösocker [1 dl] 200 g kokosflingor [5,5 dl] 5 g vaniljsocker [0,5 msk] 1 apelsin, rivet skal och lite saft 200 g mörk choklad, smält
Vit chokladtryffel medapelsinochsaffran, lyxigt julgodis. Efter en långpromenad i skogen och korgen full med granris så har hemmet dekorerats och adventsljusstaken lyser och gör mig sällskap i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.