Linssoppa med apelsin och saffran
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 1 röster

Ingredienser

  • Linssoppa med vitkål och saffran 2 port + matlåda
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 300 g vitkål grovt hackad
  • 1 stjärnanis ½ kanelstång
  • 1 påse saffran
  • 1½ dl röda linser, okokta
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 liter vatten
  • 1-2 apelsiner, pressad saft
  • sambal oelek efter tycke och smak
  • salt
  • Fräs lök, vitlök, kål, stjärnanis, kanelstången och saffran i smör och olja på medelvärme 5-10 minuter så att kålen börjar mjukna (färsk kål mjuknar fortare än vinterkål).
  • Tillsätt linser, tomater, fond, vatten, apelsinsaft och sambal (börja med lite så kan du tillsätta mer senare om du tycker det behövs), låt det koka upp och sedan småputtra 20-30 minuter så att linserna kokar sönder.
  • Ta upp stjärnanisen och kanelstången och mixa sedan soppan om du vill att den ska vara slät.
  • Smaka av med salt och tillsätt eventuellt med sambal och apelsin.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.