Ljummen potatissallad med brynt smör, 4-6 portioner
catrineyngbro
catrineyngbro

Ljummen potatissallad med brynt smör, 4-6 portioner

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg små potatisar, gärna färskpotatis om det finns
  • 100 g smör
  • 1 påse ruccolasallad
  • 8 rädisor
  • 1 röd lök
  • 1 knippe gräslök
  • Fredriks fika

Beskrivning

    Gör så här:
    1. Koka potatisen tills den är mjuk. Jag kokar alltid med skalet på om det inte är jättegrovt skal. Vill du skala så går det jättebra.
    2. Bryn smöret, det gör man genom att smälta smöret i en kastrull. När det har smält så låter man det fortstätta att koka och rör hela tiden i botten så att det inte fastnar. Först bli det ett fint skum ovanpå smöret som sedan börjar sjunka undan, rör hela tiden och när smöret har en gyllenbrun färg och doftar magiskt är det klart. Om man vill variera kan man ha i lite örter precis när det brynta smöret är klart också.
    3. Skölj och skiva rädisorna, finhacka rödlöken och gräslöken.
    4. Dela potatisen medan den fortfarande är varm och lägg över i en bunke. Häll över det brynta smöret och vänd så att det blir smör över alla potatisdelar.
    5. Varva ruccola, potatis, rädisor, rödlök och gräslök i en serveringsskål.
    6. Servera ljummen, om du kyler den så stelnar smöret men då går det bra att micra den lite så den blir ljummen igen om det t.ex blir något kvar som du vill spara.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.