2. Smörj och bröa en form med hög kant, 25x30 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
3. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
4. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet.
5. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Glasyr:
Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över strössel.
Kärleksmumsen går utmärkt att frysa in. ca 1 1/2 dl kokosflagor. Olja eller bakpappersklä en ugnsform, ca 25x35 cm. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. ca 1 1/2 dl kokosflagor
och tillsätt dem i smeten växelvis med mjölken och smöret. Bakade kärleksmums idag, så gott och går fort och lätt att göra, dessutom blir det många, perfekta att frysa in
Nämligen med vit choklad och det var smaskens kan jag lova. Testade en ny variant på kärleksmums. 300 gram vit choklad. Häll smeten i en långpanna kläd med bakpapper, ca 25×35 cm. Grädda Ca25-30 minuter i mitten av ugnen. 300 gram vit choklad
Kram//Erica. Häll av vattnet och låt potatisbitarna ånga sig torra på en kökshandduk. Kram//Erica. Häll av vattnet och låt potatisbitarna ånga sig torra på en kökshandduk
I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem. Och så har jag gett chokladglasyren lite syrlig brytning med hjälp av citron
Kommentarer
rolla_rask
Såååå god
Logga in eller Registrera för att kommentera.