1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela filéerna i två delar och banka ut dem mellan två plastpåsar till 5–7 mm tjocklek.
3. Smula fetaosten och blanda med hackad persilja. Fördela det på filéerna och rulla ihop dem. Fäst med en tandpetare och krydda med salt och peppar runt om.
4. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek ruladerna runt om tills de får en fin färg. Efterstek i ugnen i ca 15 minuter.
5. Koka ur pannan med buljong och grädde.
6. Häll över såsen i en mixer och mixa den slät tillsammans med ärter, spenat och persilja. Kör ca 5 minuter så att ingredienserna blir så finfördelade som möjligt.
7. Häll tillbaka såsen ner i pannan och låt koka upp tillsammans med citronskal och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
8. Lägg i ruladerna i pannan och garnera gärna med lite ärtskott. Servera med pressad eller kokt potatis.
Servera kycklingrulladernamed ris och sallad. Krydda med basilika och smula över fetaost. Fäst med en tandpetare och lägg rulladerna i en ugnsfast form
Servera kycklingrulladernamed ris och sallad. Krydda med basilika och smula över fetaost. Fäst med en tandpetare och lägg rulladerna i en ugnsfast form
Servera kycklingrulladernamed ris och nykokt broccoli. Kycklingrullader. Rör ihop creme fraiche med basilika, vitlök, smulad fetaost, soltorkad tomatkräm, salt och peppar
Skala och skär potatis och gul lök i skivor, gärna i matberedare med skärskiva. Blanda med pressad vitlökklyfta,turkisk yoghurt el avrunnen naturell yoghurt
Efter att ha sett reklamen med Leif Mannerström och hans eviga tjat om kycklingrullader ett antal gånger kände jag tillslut att det faktiskt var dags att pröva dem
Skala och skär potatis och gul lök i skivor, gärna i matberedare med skärskiva. Blanda med pressad vitlöksklyfta,turkisk yoghurt el avrunnen naturell yoghurt
Någon mer än jag som sett reklamen med Erik Lallerstedt där han gör kycklingrullader. Trä upp två rullar per grillspett eller sätt ihop med en tandpetare (det gjorde jag)
Skär osten i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 300 g fetaost. Baka i ugn i 15 minuter. Lägg upp osten på ett fat och ringla över honung och olja
Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Lägg fetaosten på mitten och vik filodegen så att den täcker osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.