Kycklingrullader med fetaost
adele-1
adele-1

Kycklingrullader med fetaost

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g fetaost
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • rapsolja till stekning
  • Grön sås
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 ½ dl grädde
  • 125 g gröna ärter
  • 20 g färsk spenat
  • 1 knippa persilja
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 vitlöksklyfta
  • Servering
  • kokt eller pressad potatis
  • ev ärtskott till garnering
  • Dessutom behövs
  • tandpetare

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Dela filéerna i två delar och banka ut dem mellan två plastpåsar till 5–7 mm tjocklek.
    3. Smula fetaosten och blanda med hackad persilja. Fördela det på filéerna och rulla ihop dem. Fäst med en tandpetare och krydda med salt och peppar runt om.
    4. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek ruladerna runt om tills de får en fin färg. Efterstek i ugnen i ca 15 minuter.
    5. Koka ur pannan med buljong och grädde.
    6. Häll över såsen i en mixer och mixa den slät tillsammans med ärter, spenat och persilja. Kör ca 5 minuter så att ingredienserna blir så finfördelade som möjligt.
    7. Häll tillbaka såsen ner i pannan och låt koka upp tillsammans med citronskal och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
    8. Lägg i ruladerna i pannan och garnera gärna med lite ärtskott. Servera med pressad eller kokt potatis.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.