Glutenfri himmelsk raw food kladdkaka
adele-1
adele-1

Glutenfri himmelsk raw food kladdkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 5 dl valnötter
  • 2,5 dl dadlar
  • 2 msk kakao
  • 0,5 dl Kokos
  • Fyllning
  • 5 dl Naturella cashewnötter
  • 0,8 dl kakao
  • 0,8 dl agavesirap
  • 0,8 dl kokosolja
  • 0,5 dl pistagenötter, rostade, alt. kakao

Beskrivning

    Botten

    1. Lägg alla ingredienser till botten i en mixer och pulsmixa tills smeten är nästan jämn och håller samman.
    2. Pressa ned smeten i en form med löstagbara kanter. Formen jag använde var 18 cm med löstagbar kant.
    Fyllning

    1. Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills du har ett mjukt, krämigt nötsmör. Det kan ta ett par minuter, men ge inte upp. Efter ett tag sipprar fetter ut ur nötterna och du får ett härligt nötsmör. Du kan behöva stanna och skrapa ner från sidorna ett par gånger.
    2. Lägg i resten av ingredienserna till fyllningen och mixa tills det är helt slätt och krämigt.
    3. Häll fyllningen på botten och ställ i kylen över natten eller ett par timmar. Dekorera med finhackade pistagenötter eller kakao och ekologiska färska blommor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.