1. Lägg alla ingredienser till botten i en mixer och pulsmixa tills smeten är nästan jämn och håller samman.
2. Pressa ned smeten i en form med löstagbara kanter. Formen jag använde var 18 cm med löstagbar kant.
Fyllning
1. Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills du har ett mjukt, krämigt nötsmör. Det kan ta ett par minuter, men ge inte upp. Efter ett tag sipprar fetter ut ur nötterna och du får ett härligt nötsmör. Du kan behöva stanna och skrapa ner från sidorna ett par gånger.
2. Lägg i resten av ingredienserna till fyllningen och mixa tills det är helt slätt och krämigt.
3. Häll fyllningen på botten och ställ i kylen över natten eller ett par timmar. Dekorera med finhackade pistagenötter eller kakao och ekologiska färska blommor.
Det har veganer och raw-foodare hållit på med ett bra tag. raw cheesecake. För mig personligen kan en del rawfood-desserter bli lite för söta för att äta ofta så det hade jag i bakhuvudet när jag kombinerade ingredienserna till denna
) Dadelbollar - nyttigt godis som passar både som rawfood mellis eller något gott till fikat. Så här fram på fredagseftermiddagen, med hela härliga helgen framför oss, tänkte jag det passar bra med ett litet godistips, ett nyttigt godistips
Så då vispade jag ihop en Leila-kladdkaka. Det var väldigt länge sen jag gjorde kladdkaka. GlutenfriLeila-kladdkaka50g smör1/2 dl matolja2 ägg1dl strösocker1dl farinsocker2 1/2dl Lailas gula mix4msk kakao2tsk bakpulver1tsk vaniljsockerSätt ugnen på 175 grader
Dessa är dessutom glutenfria och fria från raffinerat socker. Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.