1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Strimla kycklingen tunt. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Rör ner löken och låt den fräsa med.
3. Krydda med salt och sambal oelek. Rör ner crème fraiche och låt det koka ihop någon minut.
4. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem tätt på ett ugnssäkert fat. Strö över osten.
5. Gratinera i mitten av ugnen 10-15 minuter.
Skär kycklingen i små bitar och bryn i lite matfett. Finhacka äpple och paprika. Tillsätt tomatkross, hackat äpple och paprikahacket i pannan tillsammans med tacokryddan och låt puttra ihop några minuter
KYCKLINGENCHILADAS MED TACORÖRA. Sista natten nu då, sen blir det ledig helg. Vi får se hur helgen blir och om våra planer blir av, M fick hämta Tiril tidigt idag då hon hade sån huvudvärk och feber, 38,7 grader
Till 12 stycken kycklingenchiladas behöver man. Detta är en återkommande favorit hemma hos oss. Om vi inte fyller det med kyckling så blir med med nötfärs eller quorn
Enchiladas är fyllda och rullade tortillabröd som täcks med sås och ost och gratineras. Såsen är en röd eller grön chilibaserad sås eller molesås (en kryddstark sås med smak av choklad)
Den heter Kycklingenchiladas och jag tror att jag hittat receptet på ICA någongång för längesedan. Ikväll har jag gjort en paradrätt som jag brukade göra ganska ofta tidigare
En av barnens favoriträtter. Helt klart gott och enkelt till vardag som till fest. Servera gärna med grön stor sallad med tomat, avocado, oliver och fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.