Kyckling med dragonsås
lena grundström
lena grundström

Kyckling med dragonsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Du behöver
  • 800 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 25 g smör, att steka i
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 3 msk torkad dragon
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk dijonsenap
  • ris till servering, exempelvis basmatiris

Beskrivning

    Gör så här
    Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    Skär kycklingen på längden i 3 delar. Salta och peppra kycklingen.
    Stek kycklingen i en het stekpannan så den får fin färg. Lägg den stekta kycklingen åt sidan.
    Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter.
    Tillsätt vin, crème fraiche, grädden, dragon, fond och senap. Vispa så allt blandas väl.
    Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Låt den bli varm igen. Smaka av med salt och peppar.
    Servera med kokt ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.