Kroppkakor
kicki-104
kicki-104

Kroppkakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port: 700g potatis,( King Edward) 1dl potatismjöl, 3 äggulor, 50gr brynt smör, 1tsk salt, 400g Pancetta eller rökt sidfläsk, 1 gul lök, 2tsk stött kryddpeppar, 400g sidfläsk,

Beskrivning

    Skala och koka potatisen, pressa den, låt svalna lite, rör i potatismjöl,äggulor smöret och saltet. Blanda till en smidig deg, skär fläsket i små tärningar, hacka löken, stek fläsk och lök, blanda i kryddpeppar, ställ år sidan så länge. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull,
    Rulla ut degen till en rulle och skär i ca 2cm tjocka skivor. Gör små gropar i mitten och lägg i fyllning, vik ihop till bollar runt fyllningen och platta till lite.stek fläsket, håll varmt, koka kroppkakorna i omgångar ca 5 min, tills dom flyter upp, servera genast med fläsk, lingon och brynt smör.
    Dom blir ännu godare om man steker på lite snabbt så dom får lite färg, gör det genast efter kokningen

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.