1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda väl.
2. Fördela smeten i ca 12 st muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform. Fyll formarna till hälften.
3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel. Fördela smörblandningen ovanpå smeten i muffinsformarna.
4. Fyll formarna med mer smet till ca 3/4. Strö över lite kanel och socker på alla muffinsarna.
Kanelbullemuffins 12 st. Har man inte jäst hemma men ändå vill ha något substitut till kanelbullar – ja, då är de här muffinsen verkligen något att ta sig tiden att baka
Äntligen kikar vårsolen fram ordentligt och man vill ju bara ut. Här kommer ett recept som passar perfekt när man är sugen på att packa med sig lite kanelbullar på utflykten men inte riktigt har tid baka dem
Med dom visdomsorden tänker jag bjuda på ett fantastiskt recept på kanelbullemuffins ett nytt bakverk som jag experimentera fram här om dagen när jag fick besök
Kanelbullemuffins12-15 stMuffins5 ägg1. För er som saknar kanelbullar kommer här ett gott alternativ. Perfekt att ta med till stranden, picknicken i sommar
Kanelbullemuffins (ca 10-12 st). Hej hej. Du har säkert inte undgått att det är ”Kanelbullens dag” idag. Jag själv har inte hunnit baka några bullar just idag men eftersom att jag lovat barnen en tur till lekplatsen efter att vi gått från förskolan så har jag ändå bakat lite, och då i ”kanelbulle-anda”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.