Kanelbullemuffins
Helena Toftling
Helena Toftling

Kanelbullemuffins

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Muffinssmet
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl filmjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • Garnering
  • kanel
  • strösocker

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda väl.

    2. Fördela smeten i ca 12 st muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform. Fyll formarna till hälften.

    3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel. Fördela smörblandningen ovanpå smeten i muffinsformarna.

    4. Fyll formarna med mer smet till ca 3/4. Strö över lite kanel och socker på alla muffinsarna.

    5. Grädda dem mitt i ugnen i ca 13-16 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.