Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Börja med att skära av roten på vitkålen. Lägg sedan i en stor kastrull.
Häll på vatten och salta lite lätt. Låt koka en stund tills kålen är lite genomskinlig. Koka bladen mjuka och plocka bort allteftersom de lossnar. Låt inte koka för länge så de blir för mjuka.
Häll upp spadet som blir över i en annan kastrull som skall bli sås. Skölj vitkålen i kallt vatten när du skalar av bladen så att du inte bränner dig.
Blanda färsen med hackad lök, lite grädde, 2 ägg, salt och peppar. Ta lite färs och rulla till en korv som du sedan rullar in i kålbladet.
Lägg dina kåldolmar i en form och klicka på smör och ställ in i ugnen längst ner i 30 minuter. Medan kåldolmarna ligger och steker sig i ugnen så koka ihop en sås på 5 dl av vitkålsspadet, 2 dl grädde, en buljongtärning och salt och peppar.
Häll såsen över dina kåldolmar när dem varit inne i 30 min och ställ sedan in i ugnen i 30 min till. Lägg på lite folie efter en stund om kåldolmarna börjar få för mycket färg.
Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
GA_googleAddAttr("Tag", "lchf"). GA_googleAddAttr("Tag", "lchf"). För ett litet tag sedan hittade jag ett spännande recept när jag kikade in på paleobloggen Under vårt tak
12 Mars 2016. Grönsaker och Sallad,. Kyckling. Lchf Stekt Kycklingfilé med Coleslaw. Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår
På gårdagens Nobelmiddag hemma hos oss åt vi mört renkött, ostsås och en god vitkålsgratäng. Tänk att det nu är så naturligt för oss att undvika potatis så vi saknar det inte det minsta lilla
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.