Kåldolmar LCHF
snitten
snitten

Kåldolmar LCHF

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • LCHF Kåldolmar - Recept till 4 personer
  • 500 gram valfri färs
  • 1 vitkålshuvud
  • smör
  • 3 dl grädde
  • gul lök
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 2 msk kalv eller grönsaksfond/buljong
  • 1/2 msk soja

Beskrivning

    Gör så här
    Sätt ugnen på 250 grader. Börja med att skära av roten på vitkålen. Lägg sedan i en stor kastrull.

    Häll på vatten och salta lite lätt. Låt koka en stund tills kålen är lite genomskinlig. Koka bladen mjuka och plocka bort allteftersom de lossnar. Låt inte koka för länge så de blir för mjuka.

    Häll upp spadet som blir över i en annan kastrull som skall bli sås. Skölj vitkålen i kallt vatten när du skalar av bladen så att du inte bränner dig.

    Blanda färsen med hackad lök, lite grädde, 2 ägg, salt och peppar. Ta lite färs och rulla till en korv som du sedan rullar in i kålbladet.

    Lägg dina kåldolmar i en form och klicka på smör och ställ in i ugnen längst ner i 30 minuter. Medan kåldolmarna ligger och steker sig i ugnen så koka ihop en sås på 5 dl av vitkålsspadet, 2 dl grädde, en buljongtärning och salt och peppar.

    Häll såsen över dina kåldolmar när dem varit inne i 30 min och ställ sedan in i ugnen i 30 min till. Lägg på lite folie efter en stund om kåldolmarna börjar få för mycket färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.