1. Skala och finhacka lök och vitlök.
Skala potatisen och skär i bitar. Skala och riv ingefäran. Kärna ur och hacka chilin.
2. Fräs lök, vitlök, potatis, ingefära och chili i olja i en gryta under omrörning ca 3 min. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar och salt.
Låt sjuda under lock ca 15 min, tills potatisen är mjuk.
3. Blanda ner tomaterna och mixa soppan slät med en mixer stav.
Blanda ner linserna och sjud soppan under lock ytterligare ca 10 min.
4. Servera soppan med créme Fraiche , parmesanost och bröd.
Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk och curry. Skala och hacka löken, finhacka chili och vitlök. Hetta upp en stor kastrull med lite olja och fräs löken, vitlöken, chilin och linserna
Det här är en väldigt god soppa som vi tycker om att göra under höst- och vintermånaderna. Receptet blir en större laddning soppa, och vi tycker att det är bra att göra lite extra som vi kan frysa in och plocka fram då och då
Späd med passerade tomater, vatten och smulad buljongtärning. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva morötterna och lägg ner i grytan tillsammans med röda linser
Denna soppa blev till häromdagen som en lunch, och blev så god men när jag tänkte att jag skulle lägga upp den i bloggen kom jag på att jag glömt att mäta hur mycket kryddor, tomat jag hade i
Tomat, brieost, pesto och rödlök - i ugnen. Så att osten smälter och blir ännu godare. Jag är en riktig sucker för tomater i alla former och när det kommer till brie ochtomat så tror jag att om de skulle registrera sina profiler på match
Tillsätt krossade tomater, oregano, tomatpuréoch chili flakes. Denna måndagens vegetariska rätt är denna enkla vardagsrätt som går snabbt och blir så krämig och god
Självklart eftersom att den är så god men även för att den är så enkel och snabb att göra. Boken är en perfekt grundkurs och kokbok för ett liv med clean food som dessutom är extra ren och läkande
Skär fetaosten i små tärningar och hacka tomaterna. Tina på svag värme och krama sedan ur allt vatten. Sprid ut spenaten i pajformen och strö därefter fetaosttärningarna och de hackade tomaterna över
Tillsätt sen tomater, kokosmjölk och salt och peppar. Dags för måndag igen och meat-free Monday. Det försöker vi och det är ju faktiskt enklare att komma ihåg det och få in vanan om man alltid gör det samma dag och därför är just ”meat-free Monday” så himla bra
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Halvera tomaternaoch lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Tomater. salt och peppar. Tomater. Toppa dom med riven parmesanost, oregano, salt och svartpeppar
Den här linssoppan, med vitkål och apelsin, är ytterligare en av alla de maträtter som visade sig bli mycket godare än vad jag trodde att den skulle bli när jag läste receptet (jag måste nog vara en ganska kräsen receptläsare eftersom det fenomenet inträffar så ofta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.