Klassiska julköttbullar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl grädde
  • 11 dl ströbröd
  • 12 ägg
  • 11 kg blandfärs
  • 11 gul lök, riven
  • 1 salt och peppar
  • 10,5 tsk kryddpeppar
  • 1 smör, till stekning
  • 11 dl grädde 1 dl ströbröd 2 ägg 1 kg blandfärs 1 gul lök, riven salt och peppar 0,5 tsk kryddpeppar smör, till stekningBlanda grädde, ströbröd och ägg i en bunke och låt svälla i 10 minuter. Blanda samman med köttfärs, lök, salt, peppar och kryddpeppar. Blanda försiktigt och inte för länge, då blir köttbullarna sega. Rulla smeten till fina små köttbullar och hetta upp en stekpanna med smör. Stek köttbullarna så de får fin yta. Stek genomstekta om du ska servera på en gång, annars kan du tillaga köttbullarna färdigt i ugnen precis innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.