Jordnötsglass
Helena Toftling
Helena Toftling

Jordnötsglass

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl gräddmjölk 50/50
  • 6 st äggulor
  • 1 dö strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl jordnötssmör
  • hackade jordnötter

Beskrivning

    1. Häll gräddmjölken i en kastrull. Värm upp tills det nästan kokar. Ta bort från plattan och låt svalna helt.

    2. Vispa äggulorna fluffigt med sockret - Häll ner den svalnade mjölken och rör om.

    3. Häll tillbaka i en kastrull och låt sjuda tills det tjocknar. Ta bort kastrullen från plattan. Rör ner vaniljsockret. Rör krämen kall.

    4. Ställ in i frysen, rör om 3 gånger / timme och frys den i 4 timmar. När glassen är lite fastare rör du ner jordnötssmöret.

    5. Låt stå i frysen några timmar till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.