Inkokt lax med dillmajonnäs
carin-52
carin-52

Inkokt lax med dillmajonnäs

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1-1,25 kg hel laxfilé [ca 4 cm tjock]
  • 1 l vatten
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 msk salt
  • 1 lagerblad
  • 4-5 vitpepparkorn
  • 3-4 kryddpepparkorn
  • 1 msk ättika
  • 2 msk vinäger
  • dillstjälkar

Beskrivning

    https://www.koket.se/anette_rosvall_och_emma_hamberg/varmratter/fisk_och_skaldjur/inkokt_lax
    Koka upp vattnet med löken och resten av ingredienserna.
    Lägg laxfilén i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt.
    Häll på lagen.
    Sjud fisken i 200 grader i mitten av ugnen i 20 minuter.
    Ta bort skinnet medan fisken är varm.
    Låt den svalna i lagen.
    Häll av spadet och servera fisken ljummen eller helt kall med färskpotatis, citronklyftor och hollandaisesås eller dillmajonnäs.
    Barndom – here I come.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.