2-3 dl
vätska - valfri mjölk, vatten, te, kombinera som du själv vill!
En riven morot
1 tsk
kanel
1/2 tsk
kardemumma
En nypa salt
En nypa ingefärapulver
Valfritt: någon typ av sötning, till exempel honung
Beskrivning
1. Kombinera alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och placera över medelvärme.
2. Koka upp och rör om då och då tills du uppnår den konsistens du vill ha. Ju mindre vätska desto tjockare gröt, och ju kortare koktid desto rinnigare gröt.
3. Servera direkt med valfria tillbehör eller toppings!
Denna havregrynsgröt är krämig, lite söt och syrlig. Jag har aldrig varit en frukostmänniska, men efter att jag har börjat exprimentera med min kost så inser jag hur gott det kan vara med frukost
Servera med valfri pasta, jag föredrar tagliatelle. Salt & Svartpeppar efter smak. Finhacka ruccolan och tillsätt den i såsen, låt såsen puttra i ett par minuter medan pastan kokar klart
Jag kan ta med den och äta när jag börjar känna av hungern. Jag tyckte kryddorna tog över för mycket och det smakade inte så mycket ”morotskaka”, så krydda gärna efter eget tycke
Bananglass medsmak av morotskaka. Kul att få komma iväg till en stad jag annars kanske inte hade besökt, och dessutom att få göra det tillsammans med en vän som känner till staden
Det finns mängder med recept på nätet, så det är egentligen bara till att välja och vraka. Liknar smaken av morotskaka, men långt i från en riktigt morotskaka
Supergod, saftig morotskaka. 1 dl sötning (jag använde Björksocker, vanligt socker fungerar det med). 1 dl sötning (jag använde Björksocker, vanligt socker fungerar det med)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.