1. Värm ugnen till 225°. Skär varje potatis i tunna strimlor utan att du skär helt igenom potatisen. För att underlätta för sig själv kan du lägga potatisen på en träslev när du skär den.
2. Lägg potatisarna i en ugnsform, krydda med salt och peppar. Strö på ströbröd och klicka slutligen smör över varje potatis.
3. Baka mitt i ugnen ca 20-25 min, öppna upp luckan och pensla potatisarna med smöret som smält i ugnsformen. Sänk värmen till 200° och baka i ytterligare ca 10-15 min.
4. Stek oumph kebab i en stekpanna på hög värme.
5. Blanda ihop pressad vitlök, salt och peppar i fraichen.
Tillbehör: Servera hasselbackspotatisen med stekt kebab, vitlökssås och en härlig sallad.
Bjud ört- ochvitlökssåsen till. Tillsätt olivolja, pressa ner vitlöksklyftan och tillsätt oregano. Arbeta samman färsen med ägg, salt, peppar, oregano, pressad vitlök och mjölk till en jämn smet
Superbra om man har mycket att göra eller många rätter att laga och vill förbereda maten. Sous-vide betyder att maten är tillagad i vakuumpackad påse och vattenbad eller ångugn
En matig ”kebabrulle” till vardags som du snabbt svänger ihop. Dagens middagstips blir denna superenkla rulle med mjukt bröd, sallad, kött ochvitlökssås
Tillsätt olivolja, pressad vitlök och oregano. Skrubba potatisarna och koka dem halvmjuka. Arbeta samman färsen med ägg, salt, peppar, oregano, pressad vitlök och mjölk till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.