Högrevs bolognese
sara-141
sara-141

Högrevs bolognese

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 stjälk selleri
  • 140 g barcon
  • 1,3 kg högrev
  • Rödvin (ca 2-3 dl)
  • 3 burkar krossade tomater
  • Salt och peppar
  • Smör

Beskrivning

    Börja med att skära högreven i 2-3 cm stora bitar. Hacka löken, morötterna och sellerin grovt. Skiva vitlöken och strimla baconet. Bryn köttet i smör i omgångar. Lägg över till tryckkokaren eller grytan som det sedan ska tillagas i. Stek sedan lök, grönsaker och bacon och lägg över. Salta och peppra och häll på vin och krossade tomater. Låt puttra tills köttet är mört och fint. I tryckkokare ca 45 minuter och sedan 30 minuter utan lock, i kastrull ca 4 timmar. Servera med pastan och såklart parmesan!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.